XVIII. Szakmár Kupa 2017

 Immár tizennyolcadik alkalommal rendezte meg a Szakmár és Környéke Gyermekeiért Alapítvány, Szakmár község Önkormányzata, a Logikusakk Oktatási Kulturális és Sport Közhasznú Egyesület a dr Bán Jenő emlékverseny sorozat 7. fordulóját az XVIII. Szakmár Kupa sakkversenyt utánpótlás korú sakkozóknak.

A Szakmár Kupa a 2017. évben immár tizennyolcadik alkalommal került megrendezésre az általános iskolában

Az elmúlt tizenhét év során csak Szakmáron közel 200 gyerek szerepelt az ország különböző helységeiből.

Többek között indultak versenyzők Kiskunhalasról Hódmezővásárhelyről, Kecskemétről, Debrecenből Szegedről, Székesfehérvárról is.

Több olyan fiatal versenyzőnek is a szakmári verseny volt az első hivatalos sakk versenye, aki a későbbiek során magyar korcsoportos bajnoki címet szereztek és képviselték Magyarországot különböző világversenyeken. ( Balázs Gábor, Tóth Sarolta, Eltigani Omár, Surinya Tibor, Galambos Menyhért )

A Bán Jenő emlékverseny sorozat 9 versenyből álló összetett egyéni verseny, amelynek egyes versenyei is önálló egyéni versenyek is, amelyeknek eredményei külön is értékelésre kerülnek.

Az egyéni versenyek helyszínei más más helyszíneken és időpontokban kerülnek megrendezésre, Kalocsa vonzáskörzetében de általában az általános iskolák adnak helyet a versenyeknek.

Az emlékverseny sorozat a 2016/2017 tanévben immár tizenhatodik alkalommal került megrendezésre.

Az emlék versenysorozat versenyeit az 10 évig 4 korcsoportban hirdették meg 2 x 20 perces gondolkodási idővel 7 fordulós svájci rendszerben.

A 2011/20112 tanévtől kezdve az emlékverseny sorozat már 5 korcsoportban kerül megrendezésre a játékidő és a fordulók száma továbbra is megmarad.

Ezzel az új korcsoport létrehozásával nemcsak az általános iskolásoknak kínálkozik játék lehetőség, hanem az idősebb korosztálynak, amely nagy sikert aratott, hiszen azoknak is játék lehetőséget biztosít akik szeretnek sakkozni.

Az emlékverseny kiírás lehetővé tette óvodások indulását is a versenyen akik egészen kiemelkedő eredményt értek el saját korcsoportjukban.

Eredmények

Köszönet illeti a verseny megrendezéséért:

Szakmár község Önkormányzat, Szakmár és Környéke Gyermekeiért Alapítvány Szakmár, Általános Iskola Szakmár Logikusakk Oktatási Kulturális és Sport Közhasznú Egyesület Kalocsa, Magyar Sakkvilág Szerkesztősége Budapest, Alfadat Press Kiadó KFT Tatabánya, Hiszek Benned Sportprogram Budapest

A dr Bán Jenő emlékverseny sorozat következő versenye Öregcsertőn lesz a Művelődési Házban 2017 április 29-én szombaton

 

A versenyen készült videók:

 

Felnőtt csoport végeredménye

Gyerek csoport végeredménye

Képek ide kattintva érhetőek el

Kapcsolat

Logikusak(k) Oktatási Kulturális és Sport Közhasznú Egyesület Kalocsa

  • 6300 Kalocsa,
  • Budai Nagy Antal 25.
  • 06 78 / 461-582
  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Keresés